Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

Utolsó kommentek

  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors ingyenes ajánlatkérés egyszerre több szakembertől, a szakembereknek egyszerű, ingyenes regisztráció... (2015.11.11. 19:32) Hajónapló 2008.07.18.
  • megregi: vigyázz, kész, rajt... ebéd... (2008.07.11. 11:24) 2008.07.10 Csütörtök
  • Utolsó 20

2008.07.13. Vasárnap

2008.07.13. 22:24 | bognor | Szólj hozzá!

Reggel érkezés után megsasoltuk a fürdő padlóját, hogy miként sikeredett, aztán újjult erővel vágtam bele ismét csak a vésés már-már monotom, semmi újdonságot nem hozó mámorába. Az tartotta bennem a lelket, hogy már csak pár rövid szakaszt kell kivésni.
   Addig apu elkezdte összekötözni a már behúzott kábeleket, ennek délre meg is lett az eredménye. Legalábbis két helyen, ahova visszatettünk egy-egy égőt, a rendszerellenőrzés célja miatt. Egy gyors ellenőrzés után hároszor elkiabáltuk egymás kezét fogva, erősen koncentrálva, hogy MÚKODJ!!!...MÚKODJ!!!...MÚKODJ!!!... Majd felkapcsoltuk a villanyt. És lőn világosság, az égő meggyulladá vala az foglalatban, az szent kapcsolás után. Most már csak azt kell ellenőrizni, hogy az automata (gyk: kismegszakító) valóban leold-e rövidzár esetén. Ezt csak úgy lehet, ha az ember fog egy darab drótot, lecsupaszítja a két végét (szigorúan csak a két végét, középen nem ajánlott, azt is mondhatnám, hogy kontraindikált,  illetve mindenki kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét). Én voltam a bátor, aki hitt a vezeték szigetelésében, és egy határozott mozdulattal bedugtama drót elöbb egyik, majd a másik végét a konnektorba. Majd ezt követően ugrottam hátra minimum egy métert, mert akkorát Szikrázott, és akkorát pukkant s konnektor, amit civilizát fehér ember nem is hallott még, nem hogy előidézzen. Apu szerint ez normális, ő tudta hogy ez fog történni, csak direkt nem szólt... Hát az én mosolyom nem volt olyan széles, mint az ővé... A drót egyik vége, amit bedugtam a konnektorba lazán megolvadt. Igaz, hogy csak egy régi aluminium falkábel volt, de akkor is. Van delej ebben az áramban. Nem csodálom, hogy ebbe meg szoktak halni. Raádásul semmi jele nincs annak hogy egy drót áram alatt van... Csak más a fogása... (tuuudooooooooooooom, régi vicc, de akkor is jóóóóó :p). 
Lényeg a lényeg: A nap végére eljutottunk odáig, hogy az egész lakásban volt villany, akkor és az kapott áramot, az kapcsolt, amit mi szerettünk volna. És az egészben a legjobb, hogy MÁR NEM KELL VÉSNI!!!!!!!! Azért ez nagy szó ám.... biztos, hogy még leszenk kisebb-nagyon kopácsolások, de azok már csak rózsapartonok leszenk az egy heti véséshez képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://bognor.blog.hu/api/trackback/id/tr49566683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása